Sue Bierman Park, San Francisco: bland does not equal comfortable

The people/entities/forces responsible for creating public space in San Francisco have done another mediocre job – this time with Sue Bierman Park on the Embarcadero across from the Ferry Building.

After a couple of years of work and almost two million dollars in renovations, the park looks like the “before” image in some kind of open space competition – a blank slate just waiting for benches, trees, paths, recreational spaces, and other amenities.

There’s no shelter from wind (in windy San Francisco), no shade or shelter from sun or rain (ditto), and there are very few benches for sitting.

 

There are these strange items – either an art piece or someone’s idea of clever seating, or both. All they’re good for is collecting rainwater.

There has been an ongoing discussion of installing a children’s playground at the park — in a neighborhood with none — but apparently not everyone with a say in the issue is in favor. Why there is even a controversy about this is beyond me – what’s not to like about a playground?

 

Advertisements

Tags: ,

One Response to “Sue Bierman Park, San Francisco: bland does not equal comfortable”

  1. Update: Sue Bierman Park, San Francisco | Please Be Seated Says:

    […] an earlier post, I expressed skepticism that this might occur, and am happy to be proved […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: